Novi zagrebački restoran Matrix na samom otvorenju oduševio gastro scenu

Restoran Matrix pod vodstvom iskusne ugostiteljice Manuele Maras i mladog chefa Marka Jantoleka, ovog je petka na svečanom otvorenju okupio je poznata imena hrvatske gastronomske scene, a kulinarske kreacije malo koga su ostavile ravnodušnim.

Ponajbolji hrvatski vinari, domaći i strani chefovi te gastro novinari i blogeri, ovog petka uživali su u kreacijama chefa Marka Jantoleka povodom svečanog otvorenja restorana Matrix, nove destinacije za ljubitelje vrhunske hrane i vrhunskog vina. Iako otvoren prije tek nešto više od mjesec dana, Matrix se već nametnuo kao omiljeno mjesto za provesti večer i iskustvo vrijedno doživljaja.

Za jelovnik i odabir namirnica zaslužan je dvadesetšestogodišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog Noela i bistroa Pod zidom, nove ideje i jela odlučio pripremati upravo u Matrixu.

„Ono što nudimo u Matrixu je prije svega doživljaj. U kuhinji ćete naći isključivo dnevno svježe namirnice iz probranih hrvatskih OPG-ova i vrhunski tim kuhara koji ih pripremaju na moderan, nesvakidašnji način“, istaknuo je mladi chef te dodao kako mu je veliki poticaj što se gosti osobno zahvaljuju i redovno se vraćaju.

Restoran vodi poznata i iskusna hrvatska ugostiteljica Manuela Maras, čija su specijalnost vina i sve vezano uz njih. Upravo zato i ne čudi što se novi zagrebački restoran može pohvaliti s bogatom vinskom kartom koja broji preko sto etiketa ponajboljih hrvatskih, ali i desetak vrhunskih svjetskih vinara, u kojima su kroz večer i gosti imali priliku uživati.

„Uvijek je izazov pokrenuti nešto novo i drugačije, ali gosti prepoznaju kvalitetu i to znači da smo krenuli u dobrom smjeru. Tim je mlad, energičan, ambiciozan i stručan te uvijek spreman dati pravu sommeliersku preporuku koja će upotpuniti doživljaj cijelog jela“, rekla je Manuela.

Restoran Matrix smjestio se u sklopu istoimenog Office parka Matrix u blizini križanja Slavonske avenije s Heinzelovom i Radničkom ulicom, a za jela poput plavorepe jadranske tune s kimchijem, goveđih obraza u crvenom vinu ili crne slavonske svinje uparenih s jednim od vrhunskih vina iz Matrixove ponude, ne morate čekati samo posebne prilike – Manuelin tim pobrinut će se za sve!

Cijelu priču pokrenuli su jedan IT-evac, ujedno i vrsni komunikator te vlasnik nekoliko restorana među kojima je i poznata Savica Eatery, Mario Stipanović, te jedan vrsni komunikator, a ujedno i IT-evac, koji se u ugostiteljstvu ovim pothvatom okušao prvi put, Krešimir Macan.