Chef Marko Jantolek dobitnik je Gault&Millau kulinarskog Oscara!

Gault&Millau, jedan od dva najprestižnija svjetska gastronomska vodiča u svojem je novom izdanju za Hrvatsku 2022. okitio chefa restorana Matrix prestižnom titulom Mladi talent 2022. godine!

Chef Marko Jantolek / photo: Gault&Millau Croatia

Povodom predstavljanja novog Gault&Millau Cratia 2022. vodiča u zagrebačkoj Esplanadi, najboljim restoranima i chefovima dodijeljene su nagrade na svečanoj večeri gdje se okupilo više od 100 vodećih hrvatskih chefova. U petom izdanju vodiča Gault&Millau Croatia koji je predstavljen tom prilikom uvršteno je 265 najboljih restorana, 105 popularnih  bistroa, zalogajnica i  street food objekta 105 vina Hrvatske, među kojima je s 12.5/20 bodova i jednom kuharskom tokom i restoran Matrix sa svojim chefom Markom Jantolekom koji je ujedno proglašen i Mladim talentom godine!

Chef Marko Jantolek / photo: Gault&Millau Croatia

“Ova nagrada predstavlja veliko priznanje za Matrix i mene osobno. Naša priča u kojoj pokušavamo uklopiti tradiciju s provjerenih seoskih gospodarstava u modernom obliku pokazala se uspješnom i tako ćemo nastaviti i dalje. Držimo se modernog gastronomskog koncepta koji ima poveznicu s visokom kuhinjom. Kuhamo moderno i raznovrsno. Autentičnost uz zero waste filozofiju kroz tradicionalnu recepturu i najkvalitetnije namirnice – to je naš recept“, izjavio je chef Jantolek pri preuzimanju nagrade.

Takav pristup savršeno se uklapa u koncept kuhinje visoke kategorije u suvremenom okruženju. Kako navodi ovogodišnje izdanje vodiča Gault&Millau Croatia, riječ je o promišljenom smjeru u kojem najbrojnija publika, poslovna i urbana klijentela s nedostatkom vremena za opuštanje ne može odoljeti autohtonim zalogajima pripremljenim na poseban način.  Neki od istaknutih jela s potpisom Marka Jantoleka koje navodi vodič su kozji sir s ciklom, ravioli s kozletinom i marinirana hobotnica s kulenom u kimchiju. Umijeće chefa Jantoleka  koje se proteže od Noela i Pod zidom nastavilo se u Matrixu, mjestu gdje je Marko u potpunosti oslobodio svoju kreativnos

Hobotnica kimchi i kulen

Ostale dobitnike kulinarskih Oscara Gault&Millau Croatia 2022. možete pronaći na poveznici, a svoj primjerak novog vodiča možete nabavit na svim prodajnim mjestima Tiska ili ga jednostavno prelistati u Matrixu 🙂

Gault&Millau Croatia 2022

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)