Svjetski dan veganstva u restoranu Matrix: top vege blogerica i chef restorana Matrix pripremaju doživljaj za pamćenje

Za ovogodišnji svjetski dan veganstva priuštite si pravu poslasticu i isprobajte maštovita i okusno bogata veganska jela osmišljena od strane vegan-food blogerice Cookie Djo u restoranu Matrix.

Prenešeno s: Žena.hr

Veganstvo je sve rašireniji stil života, ali i dalje vegani u Zagrebu nerijetko imaju problema s pronalaženjem restorana s raznovrsnom veganskom ponudom. 

Ako ste vegan sigurno i znate koliko se polagano razbijaju stereotipi o bezukusnoj i dosadnoj veganskoj kuhinji na našim prostorima i koliko energije ulažete u objašnjavanje koliko je veganska kuhinja zapravo bogata. 

Ukoliko niste vegan, a zainteresirani ste za isprobavanje novih okusa, teško možete pronaći mjesto koje bi ispunilo tu potrebu.

Kako bi razuvjerili skeptike, zadovoljili vegane željnih kreativnih specijaliteta i upoznali sve radoznale s bogatstvom veganske kuhinje, blogerica Martina Đođo i chef restorana Matrix pripremaju veganske večere povodom nadolazećeg Svjetskog dana veganstva. Planiraju se dvije posebne večere od čak pet sljedova kreativnih veganskih delikatesa, u ponedjeljak 31. listopada i u srijedu 2. studenog. Cijena večere iznosi 190 kuna po osobi, a rezervacije se primaju na telefon 01 6231 394 ili slanjem maila na info@restoran-matrix.hr.

RESTORAN MATRIX VEGAN VEČERE

Gljive-kesten pâté & humus od sušenih rajčica
Juha od mrkve i đumbira
Cannelloni špinat & indijski oraščići
Pečena cikla & tofu u lješnjaku
Flan s pistacijama i karamelom

Jelovnik je pomno osmislila Martina Đođo, blogerica koja svakodnevno na svom Instagramu profilu Cookie Djo dijeli svoje maštovite veganske recepte. Jelovnik se, kao i uvijek u restoranu Matrix, sastoji od lokalnih i sezonskih namirnica, ali ovog puta isključivo biljnog podrijetla, kreativno pripremljenih za ovu prigodu kako bi svatko mogao istražiti vegansku kuhinju od predjela do deserta.

Bilo da spadate u kategoriju skeptika ili najzagriženijih ljubitelja veganske prehrane, nećete pogriješiti ako obilježite Svjetski dan veganstva u restoranu Matrix na adresi Slavonska avenija 1B.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)