Svjetski dan veganstva obilježite večerom koju potpisuje top vege blogerica

Kako bi razbili sve loše stereotipe o veganskoj prehrani, veganska blogerica Martina Đođo, s timom restorana Matrix, priprema top jela za ovogodišnji Svjetski dan veganstva.

Prenešeno s: Journal.hr

Veganstvo je sve rašireniji stil života, bez sumnje. Ipak, i dalje često na površinu isplivaju stereotipi poput onih da su veganska jela dosadna i bezukusna. 

S druge strane, vegani u Zagrebu nerijetko imaju problema s pronalaženjem restorana s kvalitetnom veganskom ponudom.

Kako bi razuvjerili skeptike i zadovoljili vegane željnih kreativnih specijaliteta, veganska blogerica Martina Đođo i tim restorana Matrix pripremaju veganske večere povodom nadolazećeg Svjetskog dana veganstva.

U posebnim večerama od pet sljedova moći ćete uživati u restoranu Matrix u ponedjeljak 31. listopada te u srijedu 2. studenog. Cijena večere po osobi iznosi 190 kuna, a rezervacije se primaju na telefon 01 6231 394 ili slanjem maila na info@restoran-matrix.hr.

Jelovnik se sastoji od lokalnih jesenskih namirnica biljnog podrijetla, kreativno pripremljenih za ovu prigodu pa će se tako na veganskom meniju naći:

Gljive-kesten pâté & humus od sušenih rajčica
Juha od mrkve i đumbira
Cannelloni špinat & indijski oraščići
Pečena cikla & tofu u lješnjaku
Flan s pistacijama i karamelom

Inače, prigodni menu osmislila je Martina Đođo, blogerica koja svakodnevno s tisućama followera na svom Instagramu profilu Cookie Djo dijeli svoje recepte za ukusnu vegansku klopu.

Bilo da spadate u kategoriju skeptika ili najzagriženijih ljubitelja veganske prehrane, nećete pogriješiti ako obilježite Svjetski dan veganstva u restoranu Matrix na adresi Slavonska avenija 1B.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)